Catemacsók

Il Nostro Calcio

Reformer vagy szimpatikus vesztes lesz a Sassuolo?

Vendégposzt

2017. augusztus 13. - Pietro87

Aligha lenne túlzás a kijelentés, hogy az olasz labdarúgás egy üde színfoltja a Sassuolo. A Neroverdi legerősebb fegyvere a csapategység, amiben valószínűleg az is közrejátszik, hogy az egész keretben szinte csak olasz játékosok szerepelnek. A keretet mindig egyben tudták tartani, az utóbbi években talán komolyabb érvágást is csak Simone Zaza távozása jelentett, akiért nem mellesleg komoly összeget fizetett a Juventus (18 millió €).

sassuolo_poszt.jpg

Az idei nyár azonban komoly fordulópont lehet a Sassuolo életében, ugyanis egyszerre több kulcsjátékos és a sikerkovács vezetőedző is távozott. Eusebio Di Francesco kezdte a sort azzal, hogy elfogadta az AS Roma ajánlatát. A 47 éves szakember a fővárosiakhoz csábította Lorenzo Pellegrinit – akire a farkasoknak visszavásárlási opciója volt – és Grégoire Defrelt. A még mindig csak 21 éves olasz középpályás 28 bajnoki mérkőzésen lépett pályára és ezeken hat gólt szerzett, valamint kiosztott hat gólpasszt is. A francia támadó pedig a tavalyi szezon házi gólkirálya volt a Sassuolonál a maga 12 bajnoki találatával. Tehát meghatározó embereket veszített a klub, viszont 33 millió eurós bevételhez jutott. Az idei nyáron azonban „csak” 13 milliót látnak belőle, ugyanis Defrel 20 millió eurós kivásárlási árát csak következő nyáron fizeti ki a Roma, hiszen először kölcsön, majd kötelező vásárlási opcióban állapodtak meg a felek.  A távozók listáját erősíti Alberto Aquilani, akinek a kölcsönszerződése lejárt és nem is marasztalták a szebb napokat is látott középpályást. A cserekapus szerepét betöltő Gianluca Pegolo szerződése pedig lejárt, amit a klub nem hosszabbított meg, így a játékos szabadon igazolható státuszba került.

Még nem lélegezhet fel a Sassuolo vezetősége, ugyanis a csapat legjobbját, Domenico Berardit több klub is – köztük a Roma – a soraiban akarja tudni. A Neroverdinél egy 50 millió eurós árcédulát akasztottak a játékosra, ezzel jelezve, csak komoly érdeklődőket hallgatnak meg. Az idei nyár átigazolási piacán történő események tapasztalataiból kiindulva a nagyobb klubok ezt az összeget is bármikor ki tudják fizetni, vagyis könnyen lehet, hogy szeptemberben már másik csapatnál lövi a gólokat a közönségkedvenc.

bucchi_sassuolo.jpg

Ami az átigazolásokat illeti, Di Francesco megüresedett posztját Cristian Bucchi vette át. A 40 éves szakember az előző idényben Play Offba juttatta a Perugiát, a feljutás azonban már nem sikerült, de az új kinevezésével neki sikerült szintet lépnie. Bucchinak vezetőedzőként még nincs tapasztalata a Serie A-ban. A Sassuolo az AS Romával kialakult remek kapcsolatát kihasználva megszerezte a fővárosiak két tehetséges Primavera játékosát, a középhátvéd pozícióban játszó Riccardo Marchizzát és a középpályásként bevethető David Frattesit. Az árat a felek nem hozták nyilvánosságra, de az olasz lapok úgy tudják, hogy 8 millió euró körüli összegről lehet szó. A Roma csakúgy, mint Pellegrini esetében, ezúttal is visszavásárlási opciót is elhelyezett a két fiatal szerződésében. A farkasok felnőttcsapatában ugyanakkor egyikőjük sem mutatkozhatott be, sőt felnőtt tapasztalatokkal egyáltalán nem rendelkeznek, bár mind a ketten többször edzettek együtt De Rossiékkal.

Szintén a Giallorossitól érkezett az ugyancsak római nevelésű Federico Ricci. A 23 éves szélsőként és középpályásként is bevethető játékos nem érkezik ismeretlen közegbe, ugyanis az előző idényt már a Sassuolónál töltötte kölcsönben. Teljesítményével meggyőzhette a zöld-feketék vezetőit, ugyanis aktiválták a kivásárlási opciót és 4,5 millió euróért végleg leigazolták. Ricci az elmúlt szezonban 24 bajnokin lépett pályára és kétszer talált az ellenfelek kapujába. Di Francesco jobbára csereként számolt vele, de az új kiírásban minden bizonnyal komolyabb szerepet szánnak neki a klubnál.

Érkezett még Francesco Cassata, akiért a Neroverdi 7 millió eurót fizetett a Juventusnak. A fiatal középpályás tagja volt az idén U20-as világbajnokságon bronzérmet szerző olasz válogatottnak. Cassata az előző idényt a másodosztályú Ascolinál töltötte, ahol alapembernek számított. Diego Falcinelli visszatért a Crotone együttesétől, ahol kölcsönben szerepelt. A 26 éves támadó önbizalommal telve csatlakozhatott régi-új klubjához, hiszen elévülhetetlen érdemei voltak, hogy a calabriai gárda hihetetlen hajrá után kiharcolta a bennmaradást. Falcinelli 35 bajnokin lépett pályára és 13 alkalommal volt eredményes. Ha tudja hozni ezeket a számokat, akkor vele nagyon jól jár a Sassuolo.

berardi_sassuolo.jpg

Összességében azonban azt lehet mondani, hogy a Sassuolo nem adta fel a szemléletét és továbbra is olasz fiatal játékosokat alkalmaznak, ami mindenképpen dicséretes, de vajon ez mennyire lesz eredményes? A kulcsjátékosaik távozásával keletkező űrt elsősorban rutintalan fiatal tehetségekkel próbálták betölteni, ami komoly rizikófaktort tartalmaz. Kijelenthető, hogy a keret minősége romlott a már említett rutintalanság pedig az éles helyzeteknél könnyen eredményeket, illetve pontokat befolyásolhat. Sok múlhat Berardi klasszisán is, de ha őt sem tudja megtartani a Sassuolo, akkor könnyen előfordulhat, hogy a kiesés elkerüléséért fognak harcolni. Nem túl rózsás a helyzet, de személy szerint örülnék, ha minderre rácáfolnának és egy új, akkor már bizonyíthatóan járható utat mutatnának az egész olasz labdarúgásnak.

comments powered by Disqus

A bejegyzés trackback címe:

https://ilnostrocalcio.blog.hu/api/trackback/id/tr812742844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása