Catemacsók

Il Nostro Calcio

INC power ranking #1

2017. október 02. - Pietro87

dyabal_atal.jpg

Mivel lement már 7 forduló, azaz nagyjából a bajnokság 1/5-e ha teljes nem is, de némi rálátásunk van az idei erőviszonyokra. Az előzetes várakozásokhoz képest akadnak meglepetések pozitív és negatív irányban egyaránt, de lényegében elmondható az is, hogy ezeket leszámítva a legtöbben többnyire az előzetesen belőtt célok szerint foglalták el helyüket a táblázaton. Nézzük hát az INC első erősorrendjét.

1. Juventus

Látva az elmúlt éveket, a hátrányból és a könnyedén behúzott scudettókat, még mindig azt mondjuk, hogy a Juve a bajnokság legfőbb favoritja. Annak ellenére is, amikor mindenki úgy tartja, hogy ha valamikor, akkor idén lehet elkapni őket, mert a Napolival a tegnapi döntetlenig tartották a hibátlan mérleget, Dyabala pedig egészen elképesztő mutatókat hoz.  Egy a mai Atalanta elleni botlás is pedig úgy is megbocsájtható, hogy 2-0-s vezetésről azért illett volna behúzni a három pontot.

2. Napoli

Egyértelmű, hogy a Napoli a legfőbb kihívója a Juventusnak, de az első helyre még nem merjük odaírni őket. Pedig ez a csapat jobb lett tavaly óta és rajtuk kívül csak a Barca mondhatja el magáról azt, hogy még hibátlan a saját bajnokságában. Európai és Serie A-s rekordokat döntögetnek – a klubrekordokról nem is szólva -, hármasával lövik a gólokat és az olyan meccseket is nyerik, amikor döcögős a játék.

napoli_inc_ranking1.jpg

3. Inter

Bár az elmúlt meccseken sokszor rezgett a léc, Spalletti remekül összerakta ezt a gárdát és a Roma legyőzését sem kell túlzottan megmagyarázni, ha szigorúan az eredményt vesszük alapul. Ha pedig azt nézzük, hogy nincs rajtuk a hármas terhelés súlya, jelentős előnyt élveznek a mögöttük lévő riválisokkal szemben.  Az sem mellékes, hogy a 2002/03-asszezon óta nem rajtoltak ilyen sikeresen, de még így sem merjük az első két hely valamelyikére berakni őket, igaz hátrébb se.

4. Roma

Azért ők és nem a Lazio, mert valamivel erősebbnek érezzük a keretüket és láthattuk, hogy mi történik a Biancocelestinél, ha elfogynak a játékosaik. A sokat kritizált mercato és Di Francesco személye ellenére ez a Roma jó csapat, és bár erősen formálódik még, nem kell félteni őket. Jelenleg még túlzás azt állítani – bár később lehet még -, hogy harcban lesznek majd a scudettóért, de a BL helyekre abszolút esélyesek.

5. Lazio

Ahogyan a Lazio is esélyes és érzékeltetve a lemaradást a helyi riválistól, ez a motorsportokban kimutatható ezredmásodpercekben mutatható meg leginkább. A csapat igazi ereje maga az edző, de Immobile mellé ma olyan húzóemberek is felnőttek, mint Luis Aberto vagy Milinkovic-Savic és amikor mindenki bevethető, bárki ellen felveszik a versenyt. A Napoli elleni hazai vereség ugyan kilóg a sorból, de ezen kívül igazán büszkék lehetnek csapatuk teljesítményére a lazielék.

lazio-sassuolo-2017-foto-antonio-fraioli-750x460.jpg

6. Milan

A mercato a Milanról szólt, majd a további eredmények után már ott tartottunk, hogy akár bajnokok is lehetnek. Ma pedig oda jutottunk, hogy arról diskurálunk meddig fogja még húzni Montella és ki lesz vajon az utódja. A tegnapi Roma elleni vagy a Laziótól elszenvedett súlyos vereségnél nem kellenek jobb példák, hogy ez a gárda még erősen alakulóban van és túlzottan voltak a szezon előtti hangzatos kijelentések. És bár hosszú még a szezon, az előttük lévő csapatok, sok tekintetben előrébb tartanak tőlük.

7. Torino

Hetedik erőnek véljük a Torinót, akik most már évről-évre hozzák azt a féle stabilitás, hogy ez által a jobb középcsapatok közé sorolhatjuk őket. Belottit meg tudták tartani és köré folyamatosan tudják építeni a csapatot, de ha egyszer bőven áron felül értékesítik a támadót, abból jut majd a kasszába és erősítésekre is, mellyel ugyanazon a szinten tudnak maradni. Idén csak a Juventustól kaptak, igaz a derbi elvesztése elég rondára sikerült.

8. Atalanta

Valamennyit kivesz belőlük az egyébként eddig nagyon szép Európa Liga szereplés, de a tegnap döntetlenjük egyben megerősít abban is, hogy az Atalanta messze nem egy egyszezonos csodát rakott össze az előző idényben. Ilyen eredményre ne számítsunk most, de Gasperini által a csapat nem is lehetne jobb kezekben, a körülmények adottak, hogy a tréner nyugodtan dolgozhasson, és ne feledjük azt sem, hogy két vereségük a Roma és a Napoli ellen jött össze.

9. Fiorentina

Olyan leszállóágba került a Fiorentina, mint anno Prandelli utolsó évében és jól tudjuk, hogy mire onnan kikecmeregtek, beletelt pár idénybe. Most is rengeteg a munka, a csapatot tömegesen hagyták el a húzóemberek a mercatójuk pedig nem igazán ad bizakodásra való okot. Ezzel a kerettel nem szégyen kikapni idegenben a Juventustól és az Intertől, de a Chievótól már annál inkább. Azért még a táblázat első felébe várjuk őket.

pioli_pio.png

10. Sampdoria

A Sampdoria ugyan Firenzében is tudott győzni, a ragsorban mégis mögöttük foglalnak helyet, mert egyszerűen nem tudjuk hová tenni, hogy az a csapat, mely agyonveri korábban a Milant, miért kap egy négyest Udinében. Összességében nem rossz csapat a genovai és otthon megizzaszthatják a nagyokat, de vaskosan a középmezőnyhöz tartoznak.

11. Chievo

A Chievo csak azt csinálja, amit minden évben szokott. A legtöbben a Serie B-be kívánják őket, mégis szinten tudnak maradni. A piacról olyan játékosokat akasztanak le, akik tudják, hogy hol van a helyük, és akiket remekül beleillesztenek a saját játékukba. Már most összeszorgoskodtak 11 pontot és látva a mezőnyvégén kullogókat, tényleg nem kell félteni őket.

12. Udinese

Ezt a helyezést én magam is vitatom és nem is a Sampdoria 4-0-s legyőzése miatt kapják. Hogy is kaphatnák, mikor a találkozó előtt csak 1 győzelemmel és 5 vereséggel álltak? Mégis azt gondolom, hogy az idény során rendben lesznek és nem adódnak majd kiesési gondjaik, mert ahhoz túl jó a keretük, az előrébb lépéshez viszont nem.

delneri1-630x384.jpg

13. Cagliari

Ahogyan az Udinese idegenbeli vereségei, úgy a Cagliarié is többé-kevésbé vállalhatóak, az viszont már nem, hogy otthon hagytak elbukni hat pontot a Chievo és a Sassuolo ellen is. Ez még akár meg is bosszulhatná magát, ha a mögöttük lévő – főleg a kiesés ellen ténylegesen küzdő – csapatokban látnék valami plusz erőt, amellyel a szárdok elé kerülhetnének.

14. Bologna

Ez a csapat pedig a Bologna lehet, akiknél minden évben elhisszük, hogy Donadonival most tényleg befutnak egy EL helyre, vagy megütik például a Torino szintjét, mire jön a nagy összezuhanás. Eddig rendkívül stabilak, a hét meccsen benyelt hét góljuk magáért beszél, de a támadásokon lenne még mit javítani. Szóval, a fentebb tárgyaltak miatt kapják meg ezt a helyezést, de később még mászhatnak feljebb.

15. SPAL

Nyíltan kijelenthető, hogy a SPAL a legfaszább csapat a feljutók közül, akiket jövőre is szívesen elnéznénk a Serie A-ban. Még nagyon hosszú és izzadtságokkal teli harc vár rájuk, de a Napoli ellen megmutatták az erejüket, és ha ezt a velük egy szinten lévők ellen is meg tudják csinálni, a vonal fölött maradhatnak.

16. Crotone

A Beneventót legyőzték és pontot hoztak el Ferrarából, de ez még édeskevés. Még egy Verona elleni döntetlenjük van otthonról, de az a fajta menetelés most is elkél majd, amellyel a tavasz során kiharcolták a bennmaradásukat. Örök igazság, hogy a második év mindig nehezebb az elsőnél, ezt most ők is tapasztalhatják.

17. Genoa

A szezon egyik legfurább csapata a Genoa. Az ember azt hinné, hogy játszva elegendőek egy sima középmezőnyös helyre, aztán nyakig vannak a trágyalében. A szurkolók továbbra is Preziosi ellen tüntetnek, Juric alatt mozog a pad, hiába jön elő azzal a ténnyel, miszerint 18 kapura lövésük volt a Bologna ellen. Azon pedig csak mosolygunk, hogy szerinte jól is játszanak. Kár, hogy a táblázaton elfoglalt hely nem ezt tükrözi vissza.

genoa_vattene_preziosi.jpg

18. Sassuolo

Óriási baklövést követtek el a vezetők, hogy miközben kulcsjátékosok is távoztak a klubtól, egy olyan edzőnek szavaztak bizalmat, aki nem csak rutintalan még ezen a pályán, de a legmagasabb szinten is csak most debütál. Én például a presidente helyében Edy Reját hívtam volna fel és vele egyezkedtem volna a nyáron, de Carlo Rossi, Cristian Bucchiban látja a jövőt. Ami azonban eddig nem annyira fényes, ellenben jó zavaros.

19. Hellas Verona

Többre számítottam tőlük, de eddig ugyanolyan silány és csalódásokkal hemzsegő szezont futnak, mint két éve. Még ebben a harmatos alsó mezőnyben is lefelé lógnak ki. A támadójátékuk katasztrófa, Cerci és Pazzini eddig nem sokat tudtak segíteni és mikor a Bentegodiban kapnak egy ötöst a Fiorentinától, ott már a remény is meghal. Kívülről személve vicces, az övékből sehogy sem, hogy rajtuk kívül is akad gyengébb csapat.

20. Benevento

Ez pedig a Benevento. Baroni napjai szerintem meg vannak számlálva, függetlenül attól, hogy a tündérmesékbe illő varázslatos feljutást már soha az életben nem vehetik el tőle. Azonban az is látszik, hogy ez egy teljesen más kávéház és a sokkoló illetve a szerencsétlen vereségek sem tesznek jót ennek a keretnek. Talán az első pont megszerzése billenthetné át őket a holtponton, de sajnos már októberben járunk.

comments powered by Disqus

A bejegyzés trackback címe:

https://ilnostrocalcio.blog.hu/api/trackback/id/tr6912919253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása