Catemacsók

Il Nostro Calcio

Helycsere előtt Milánó

Beharangozó - 26. forduló

2019. március 02. - Pietro87

cag_gol2.jpg

Derby della Capitalével és hamiskás aranycsatával zúdul ránk a hétvége, miközben a forduló már el is rajtolt Szardínián egy Inter-veréssel. A sűrű menetrend miatt nem csak a csapatoknak, hanem a szurkolóknak sincs idő szusszanni egyet, hiszen a Coppa Italiából rögvest váltunk is vissza a bajnokságra, hogy jövő héten már a Bajnokok Ligája és az Európa Liga kerüljön terítékre. Lássuk hát mit is kínál a forduló.

* Nem várt vereségbe futott bele az Inter a Cagliari ellen a szigeten, ahol a szárdoknak még egy elrontott büntető is belefért a győzelembe. Pavoletti meseszép gólt vágott, miközben Spalletti homlokán megkétszereződtek a ráncok. 

A mai est fénypontjaként római derbire ülhetünk le a képernyő elé - felejtsd is el gyorsan az El Clásicót, egy már úgy is volt belőle a héten -, ahol a csapatoknak egyrészt a szurkolók és a találkozó mivolta miatt is kaparniuk kellene, másrészt bizonyos okok miatt előtérbe kerülhet a tartalékolás. Utóbbi gondolat mondjuk jobban a Romára igaz, akik jövő hét szerdán Portóba lesznek hivatalosak, így valamilyen szempontból rá lesznek kényszerülve, hogy kellőképp beosszák erőtartalékjaikat. Inzaghi brigádja pedig ott tart, hogy jelenleg a seggén veszi a levegőt és egy Milan elleni kupameccsből jön. A Sevilla elleni - amúgy borítékolható - búcsú is szinte a megváltással volt egyenlő az ebben a szezonban a játék sok szempontjából visszaeső Laziónak és a Napnál is világosabb, hogy idén nem lesznek harcban a BL indulásért. Ezen sorok után kellene felállni a padlóról és behúzni a derbit, de hát az emlékezetes, 2013-as Coppa Italia finálé óta ez csupán kétszer jött össze nekik, abból is egy a kupában. 

1042853178_jpg_0.jpg

Sarkazós gólocska

A két mester egyébként a szokásos hadrendben küldi majd fel övéit: Inzaghi 3-5-2-es formációja fog szembe kerülni Di Francesco 4-3-3-jával. Mint a három védős felállások esetében itt sok fog múlni azon, hogy a támadások után Lulicék vissza tudnak-e időben zárni, míg a Románál a legfőbb kérdés, hogy a védekezés ezúttal végre-valahára rendben lesz-e. Szinte kijelenthető, hogy aligha és ha azt vesszük alapul, hogy az őszi meccsen is bőven akadtak bakik a védelemben, még gólparádé is kisülhet az egészből. Fogadók figyelmébe: a Lazio 30, míg a Roma 26 bajnoki óta nem játszott 0-0-t.

Össze sem lehet hasonlítani a tavaly tavaszi meccsüket, mikor Koulibaly utolsó perces fejesgóljával felcsillantak a nápolyiak scudettós reményei. A két csapat közti bajnoki versenyfutás gyakorlatilag már ott eldőlt, mikor Ronaldo először pózolt a Juventus mezével, míg az alapokat adó Sarrit Accelotti váltotta a padon. Ezért ne higgyünk azoknak a hangoknak, melyek egy nápolyi győzelem esetén a bajnoki versenyfutás újraindításáról zengenének, mert hiába a Juve máig el nem érkező csúcsformája, rekorddöntögető sebességgel száguldanak zsinórban nyolcadik bajnoki címük felé

A 0-0-ás meccsek után a Napoli kijött a gödörből és a vezetőség remek ötletének köszönhetően - akciós minibérlet a szezon hátralévő meccseire - rég nem látott nézősereg előtt fogadhatja a Bianconerit. Ha pedig semmi váratlan nem jön közbe, akkor mindkét tréner a számításba vehető legjobb tizenegyét küldheti pályára, a Juve ráadásul ráér majd tartalékolni a következő bajnokin is. Az Atlético elleni gyomros rendesen bennük volt Bonucciékban a Bologna ellen, de ha valaki, akkor Allegri képes rá, hogy valami váratlan húzással álljon elő a San Paolóban. Jövő heti Salzburg meccs ide, Ancelottiékat fűtheti a visszavágás, hogy a bajnokságban eddig veretlen Juve most elkapható, tét már nincs, tömeg viszont annál inkább lesz a lelátón.

chiesa.jpg

Kérhetünk még több ilyen meccset?

A többi meccsről zanzásítva elmondható, hogy hiába az irdatlan rossz forma, remek meccset fog egymással játszani az Empoli és a Parma, míg a Milan, Piatek góljának is köszönhetően fogja verni a Sassuolót és előzni a városi riválist.

Vasárnap ebédidőben a Torino kegyetlenül meg fog szenvedni a Chievo ellen, ahogy később a Genoa is majd a frosinonei falanx miatt, bár mindketten hozzák a három pontot. Az Atalanta és a Fiorentina egy újabb döntetlen erejéig megpihennek - te jó ég mekkora meccset toltak ezek! -, ahogy a SPAL is jó lesz egy pontra a Sampdoria ellen. Az Udinese nagy nehezen legyűri a Bolognát a Friuliban.

comments powered by Disqus

A bejegyzés trackback címe:

https://ilnostrocalcio.blog.hu/api/trackback/id/tr7414662879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása