Catemacsók

Il Nostro Calcio

Letiport Violák

Vendégposzt

2017. augusztus 08. - SSLaci69

fiorentina_fans.jpg

Ezek a szavak jutnak eszembe a firenzei együttesről, hiszen a tavalyi csalódást keltő szezon után, az idei mercato sem túl bíztató számukra. Egy rövidebb cikket szeretnék írni, melyben bemutatnám a távozókat, érkezőket, illetve mik lehetnek a reális céljaik a felénk közeledő szezonban.

Június elején érkezett a hír, hogy az utóbbi időben gyengén szereplő Paulo Sousa helyét Stefano Pioli veszi át. Véleményem szerint Pioli jobb edző mint a korábbi Videoton tréner, de ezt majd az idő igazolja. Pioli legszebb éveit játékosként Firenzében élte meg, így mindenképpen ismeri már a klubot. Stefano a 4-2-3-1es felállást favorizálja, kérdés ez Firenzében mennyire lesz eredményes, hiszen jó pár éve már 3 védős rendszerben játszik a csapat.

souza.jpg

Az eddig említettekkel még nem is lenne gond, a problémák viszont a távozók névsorával van. Gyakorlatilag 4-5 kulcsembertől is megváltak, ami nagyon vissza fog még nekik ütni. A ketrecből kivásárolták a román válogatott hálóőrt, Tatarusanut, bár Sportiello bőven képes lesz hozni azt a szintet, amit Tatarusanu képviselt. Ingyen távozott a védelem oszlopa, az argentin Gonzalo Rodriguez, aki a Fiorentina talán legjobb védője volt, így ez mindenképpen nagy érvágás. Ha már nagy érvágás, a középpálya két alapembere, Borja Valero és Matias Vecino is az Interbe távozott, utóbbi 25 millió euróért, ami igen sok érte. Valero az elmúlt időszakban nem igazán találta a helyét a csapatban, valószínűleg ez is közrejátszott a távozásnál. A legnagyobb távozó mégis az olasz futball nagy reménysége, Federico Bernandeschi volt. Ő 40 millióért került Torinóba, ami talán reális ár érte, hiszen a Fiorban igen jól szerepelt az elmúlt idényben is. Viszont pár éve volt egy nyilatkozata, melyben arról beszélt, hogy ő sosem igazolna az Öreg Hölgyhöz. Úgy tűnik van az a pénz, bár nagyobb eséllyel nyer ott trófeákat mint a violáknál. A támadósor tovább gyengült Ilicic távozásával, akinek nem igazán értem távozását, hiszen Piolinál kulcsember lehetne, mindenesetre Gasperiniék indulnak az EL-be, ami vonzó lehet számára. A bal oldalról még Milic távozott, bár őt nem tartom nagy veszteségnek. Ami aggasztó lehet a firenzeiek számára, hogy az ezelőtti szezonban formán kívűl játszó Kalinic iránt több csapat is érdeklődik, köztük a Milan tűnik befutónak. Személy szerint Babacart jobban preferálom mint a horvátot, de ez egy magán vélemény.

bernardeschi.jpg

 

Ami az érkezőket illeti, nem sikerült (egyelőre) nagy nevet Firenzébe csábítani, amit bevallom, meg is értek. Carlos Sanchez és Cristoforo teljes játékjogát vették meg viszonylag potomösszegért, illetve Maxi Oliveria is már az ő birtokukban van. A védelem tengelyébe két játékos is érkezett, név szerint Vitor Hugo Brazíliából 8 millió euróért cserébe, ezzel ő az idei legdrágább igazolásuk. A másik srác pedig Nikola Milenkovic a szerb Partizantól. Ő egyébként nagy tehetségnek számít a szerb futballban, mindössze csak 19 éves. A védelem jobb oldalára Bruno Gaspar érkezett Portugáliából, aki hazájában jó idényt zárt, de középszerű játékosnak tartják, ő talán a támadás segítéseiben vállalhat fontosabb szerepet. Valeroék pótlására Jordan Veretout érkezett, aki meggyőződésem, hogy minőségben nem fogja tudni hozni Vecinoék szintjét, de hát valakit még is csak kellett hozni. A Seria B-ből érkezett még Castrovilli, de a kispad koptatásán kívül nem igen látok neki nagyobb szerepet, aztán lehet, hogy az év felfedezettje lesz, mindenesetre ez nagyon meglepne. Két 20 év alatti játékost hozott még a Fior, de nem igazán mondana senkinek semmit a nevük, így nem hiszem, hogy érdemes lenne róluk bármit is írni, hiszen várhatóan ők se fognak nagy szerepet kapni.

fior.jpg

Összességében elmondható, hogy gyengült a Fiorentina, a távozók helyére pedig nem igazoltak minőségi játékosokat (még), bár nem mindig kellenek nagy nevek egy jó csapat összerakásához. Egy biztos, idén nem fognak európai kupaindulást jelentő helyen végezni, sőt megmerem kockáztatni, hogy meg fognak szenvedni még a top10-be jutásért is.

comments powered by Disqus

A bejegyzés trackback címe:

https://ilnostrocalcio.blog.hu/api/trackback/id/tr9212728504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása