Catemacsók

Il Nostro Calcio

Csonkafordulóval indult a szeptember

2017. szeptember 11. - dani027

serie-a.jpg

Véget ért a kéthetes válogatottszünet, és végre kezdetét vette az ipari mennyiségű klubfutball. Az Olaszországban tomboló viharos időjárás több meccs lebonyolítását is veszélyeztette, a Sampdoria-Roma sorsát pedig meg is pecsételte, így csonkafordulóval rajtolt szeptember. Utólag állíthatjuk, más csapatok is örültek volna, ha elmarad a mérkőzésük, és megúsznak egy-egy csúfos vereséget. Egyes csapatok feléledni látszanak, mások pedig kijózanító eredményt jegyezhetnek a harmadik forduló után, míg a Juventus és a Napoli tovább diktálja a tempót a mezőnynek. A harmadik forduló összefoglalóját Dani027, SSLaci69 és Curvasud93 írták.

    

Bologna-Napoli 0-3

Nagyon sokáig jól tartotta magát az ezúttal is Nagy Ádám nélkül felálló Bologna a bajnoki címre hajtó Napoli ellen, de végül Maurizio Sarri csapata bedarálta Donadoniékat. Pedig kifejezetten jól kezdtek, a találkozó első felében többször is eljutottak Pepe Reina kapujáig, a spanyol kapusnak bravúrokat is be kellett mutatnia. Adam Masina még a vezetést is megszerezte csapatának, de lesről talált be, így a játékvezető - jogosan - nem adta meg a találatot. A Napolinak tulajdonképpen elég volt egy nagyobb villanás a gólhoz, Lorenzo Insigne mesteri beadását fejelte Mirante kapujába José Callejón. A meccs hajrájában Dries Mertens ügyesen használta ki Erick Pulgar figyelmetlenségét, és megduplázta a csapat előnyét, majd a csereként beálló Piotr Zielinski beállította a végeredményt. A Napoli 3-0-ra nyert, de az eredmény kicsit csalóka: egyáltalán nem volt ez könnyű győzelem.

Lazio-Milan 4-1

A Lazio elleni rangadó volt a nyáron több mint 200 millióból megerősített Milan első igazi tesztje a szezon során, és bizony kiderült: nagyon messze van még a céltól a Rossoneri. Simone Inzaghi remek meccset zárt, a háromvédős rendszerrel alapjaiban fojtották meg a Milan játékát (és Montella érthetetlen taktikáját, lásd: Montolivo és Biglia egyszerre a kezdőben + Borini). A hazai csapat kíméletlenül kihasználta a Milan védelmének hibáit, ebből pedig akadt pár, és talán az sem túlzás, ha azt mondjuk: bizonyos helyzetekben még jóindulatú is volt a játékvezető a piros-feketékkel. Franck Kessié szabálytalanságát követően már megszólalt Gianluca Rocchi sípja, Ciro Immobile pedig kíméletlenül beverte a megítélt büntetőt. Az olasz támadó ezt követően nagyon beindult: a 43. percben újabb gólt szerzett, a 48.-ban megszerezte a mesterhármasát is, majd a 49. percben Luis Albertót hozta kihagyatatlan ziccerbe. A Milan Montolivo góljával még szépíteni tudott, de az még szépségtapasznak is kevés volt, óriási pofonba szaladt bele a Milan. Lesz dolga Montellának bőven ezzel a csapattal...

lazio-milan.jpg

Udinese - Genoa 1-0

Megszerezte idei első győzelmét az Udinese, hazai pályán verték a Bertolacci kiállítása miatt a meccs nagy részében emberhátrányban játszó Genoa. A találkozón a hazai csapat kezdett jobban, Jakub Jankto már a 15. percben megszerezte a vezető találatot. Ivan Juric csapatának esélyeit tovább rontotta Bertolacci jogos kiállítása (a döntésben a videóbíró is segített a játékvezetőnek). Az utolsó tíz percben már mindkét csapat tíz főre fogyatkozott, Giuseppe Pezzella mindössze öt perccel a pályára lépését követően kiállíttatta magát egy felesleges szabálytalansággal. A végeredményen azonban ez sem változtatott.

Juventus-Chievo 3-0

Tulajdonképpen rendszeresen akad olyan csapat, amelynek beletörik a bicskája a Chievóba, de a Juve nem ilyen, a sárgáknak nagyon nem megy a torinóiak ellen. Így volt ez most is, még akkor is, ha az igazi áttörést Dybala becserélése jelentette. Mondhatjuk, hogy várható ráhangolódás volt ez az ősz további részére, de jelenleg talán fontosabb az a probléma, hogy Chiellini és Mandzukic sem randizik katalányokkal.

Cagliari-Crotone 1-0

Déli romantika ide, új stadion oda, ez a Cagliari nehezen növi ki a viszontagságos éveit, de egy tartós élvonalbeli tagsághoz bizony az kell, hogy az ilyen ellenfelek ellen szorgos iparosként hozzák a meccseket. Különben ki más, mint a szépen lassan harminchoz közeledő Sau avatta fel a Sardegna Arenát. Túlságosan bő a mezőny hátulja, a Crotone is csak arra lesz jó, hogy az ember azon gondolkozzon, ezek meg mit keresnek itt.

Inter-SPAL 2-0

Icardi lehetett volna az első Inter-csatár, aki az első 3 meccsen duplázni képes, ez a rekord nem dőlt meg (de Benito Lorenzi 1950/51-es nyitánya óta így is ő az első interista, aki az első 2 meccsen duplázott), de a gólja így is fontos volt. Idén ő lesz az (na meg a nemzetközi porond hiánya), aki a jó helyekhez szükséges pluszt hozhatja a csapatnak, megtámogatva egy remeklő horvát szélsővel, meg a padon a Misterrel. Ami az Internél a szerényebb mercato ellenére jelenleg megvan, az pl a városi riválisnál egyelőre vastagon hiányzik. 3 meccs ugyan nem a világ, de Spallettiék már egyaránt hoztak rangadót és kötelezőt, ez pedig esetükben hihetetlenül fontos lehet a továbbiakra.

inter-spal.jpg

Benevento-Torino 0-1

A 60. perc körül, még gólnélküli állásnál ránéztem neten, mennyivel adják a vendégek győzelmét. Ez ekkor 2,8 körül mozgott, amire az első reakcióm egy kisebb meglepetés volt, mert arra számítottam, a Toro bever egyet, aztán szevasz. Mindenesetre jól kihúzták a végéig. Érdekes csapat lesz (idén is) egy darabig Mihajlovic társasága, a támadó négyesük egész jó minőséget képvisel, mögöttük akad 1-2 (v)erőember, ám ez a gárda szereli legkevesebb alkalommal az ellenfeleit, és ezzel a stattal nem tudok mit kezdeni, ez a szerb edzőtől meglepetés.

Atalanta-Sassuolo 2-1

Két meggyengült csapat közül úgy nyert az esélyesebb ezen az amúgy izgalmas meccsen, hogy a vendégek kb. dupla annyi lehetőséget alakítottak ki. Mindenesetre mindkét edző beszélt elégedettségéről is, Gasperini érthető módon a fordítás, és a győzelem okozta várható EL-lendület, Bucchi pedig a teljesítményük miatt szólt pozitívumokról.


Verona-Fiorentina 0-5

verona-fiorentina.jpg
Ha volt a fordulónak meglepetése a Milanon kívül, akkor az ez volt. Mindkét csapat gyengén kezdte a bajnokságot, pedig a szezon elején a középmezőny két vége volt a cél a Veronának és a firenzeieknek. Sokáig nem lehetett szervezettséggel vádolni a hazaiakat, a 10. percre már kétgólos hátrányba kerültek Pecchiáék, aki a meccs után magára vállalta a felelősséget. Thereau, Veretout és a kis Simeone is megszerezték első góljaikat, ezzel a Viola is megérkezett a bajnokságba egy szép győzelemmel.

comments powered by Disqus

A bejegyzés trackback címe:

https://ilnostrocalcio.blog.hu/api/trackback/id/tr1312822314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása