Catemacsók

Il Nostro Calcio

Helycsere előtt Milánó

Beharangozó - 26. forduló

2019. március 02. - Pietro87

cag_gol2.jpg

Derby della Capitalével és hamiskás aranycsatával zúdul ránk a hétvége, miközben a forduló már el is rajtolt Szardínián egy Inter-veréssel. A sűrű menetrend miatt nem csak a csapatoknak, hanem a szurkolóknak sincs idő szusszanni egyet, hiszen a Coppa Italiából rögvest váltunk is vissza a bajnokságra, hogy jövő héten már a Bajnokok Ligája és az Európa Liga kerüljön terítékre. Lássuk hát mit is kínál a forduló.

Tovább

Lengyel hódítás Itáliában

piatek_milik.jpg

Rég messze vagyunk már azoktól az időktől, mikor a bajnokságokat bizonyos légiós korlátozások szabályozták. Nincs már három holland tulipán a Milannál, nincs germán vonal az Internél és a Napoliban sem egy dél-amerikai trió viszi a prímet. A többi top bajnoksághoz hasonlóan a Serie A-ban is felhígult a mezőny: érkeztek remek és könnyen felejthető játékosok szerte a világból és a folyamat csak nem áll le. (Most Enrico Preziosi huncut kacsintása vagyunk.) Azonban minden változás dacára a bajnokság légiós arculatát továbbra is az erős dél-amerikai és délszláv vonal határozza meg, mely sorba a franciák vágnak közé. Nevezetesen Brazília, Argentína - köszönhetően az oriundiknak is -, Franciaország, Horvátország és Szerbia adja a legtöbb külföldit a Serie A-nak. A hatodik helyre pedig - már ki is találtátok - szép csendben felkúsztak a lengyelek.

Tovább

La Bella Calcio 2.

Rangadókkal bővelkedő fordulónak lehettünk részesei, melyek összecsapásain remekül kényeztettek minket a csapatok. Új sorozatunkban górcső alá vesszük a forduló adott mérkőzéseit, amelyeket egy kicsit jobban kielemzünk, kivesézünk, és próbáljuk előtérbe helyezni a taktikát, kitárgyalni 1-1 edzői húzást, vagy éppen bemutatni egy kiemelkedő egyéni teljesítményt. A La Bella Calcio második részét SSLaci69, Cinikusfűz, és Mukinho készítette, fogyasszátok!
Képtalálat a következőre: „serie a”

Tovább